Kehribar Nedir ? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir

Kehribar (Amber taşı) denilince ilk akla gelen erkeklerin vazgeçilmez aksesurarı olan tesbih gelir. Peki bu değerli taş sadece süs ve takı eşyalarında mı kullanılır ? Bu yazımızda aynı zamanda şifa kaynağı olan Amber taşını işliyeceğiz. Bir de çok sorulan, gerçek kehribar nasıl anlaşılır? sorusunun cevabını sizlere sunacağız.

Kehribar
Kehribar Nedir ? Özellikleri Nelerdir
Bir ağacın fosilleşmiş reçinesine Kehribar denir. Amber taşı ya da reçine taşı olarakta bilinir. Yumuşak ve hafiftir. Kırmızı ve sarı en yaygın renkleridir. Turuncu, bal rengi, konyak rengi, altın rengi, kemik rengi hatta siyah tonları, renksiz ve mavi renkleri de bulunmaktadır. Günümüz teknolojisi ile kimyasal bileşenlerle birçok rengi de bulunmaktadır.
Bu değerli taş ısıya maruz kaldığında etrafına güzel reçine kokusu yayar. Daha çok süs eşyalarında, yüzük, tesbih, kolye vs gibi takı çeşitlerinde kullanıldığı gibi sağlık alanında da birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle ruh sağlığı açısından çok faydalıdır. Negatif enerjinin atılmasına yardımcı olur. Romatizmaya da iyi geldiği bilinmektedir.
Baltık Denizi, Romanya, Ukrayna, İsveç, İngiltere, Hollanda, Polonya ‘da büyük kehribar yatakları vardır.
Kehribar ‘ın Faydaları
- Hafızayı güçlendirir
- Kararsız konularda odaklanma ve cesaret verir
- Böbrek, mesane ve karaciğerin temizlenmesine büyük katkı sağlar.
- Kötü bakış ve nazardan insanı koruduğu söylenmektedir.
- Negatif enerjinin atılmasına yardımcı olur.
- Romatizma hastalarına da şifa kaynağıdır
Eski çağlarda tıp alanında sıkça kullanılmıştır. Saf amber yağı elde edilerek ”Boğmaca” hastalığında sıkça kullanılmıştır. Güzel koku elde etmek ve mürekkep imalatında da kullanılmıştır.
Orta çağ zamanında sarılık hastalığında etkin bir şekilde kullanılmıştır. Doğumu kolaylaştırdığı, yılan ısırıklarına iyi geldiği, diş ağrılarında ve romatizma ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.
Gerçek Kehribar Nasıl Anlaşılır
Taşın içerisinde sinek, böcek, arı var ise kesinlikle bu gerçek diyemeyiz. Çünkü yukarıda da bahsettim. Günümüz teknolojisi ile taşların içine sinek, böcek katmak çocuk oyuncağı gibi birşey. Ben size daha etkili yolları söyleyeceğim.
- Taşı herhangi bir kumaş parçası ile birkaç dakika ovarak sürttüğünüzde, gerçek taş çam ve reçine kokusu verir.
- Taşı tuzlu suyun içerisine atın, eğer yüzeyde kalırsa gerçek, dibe batarsa sahtedir.
- Çok sert bir cisimle çizerseniz eğer gerçek taş yumuşak olduğu için bozulur.
- Taşın üzerine az miktarda aseton sürün, eğer sürdüğünüz bölgede hiçbir değişiklik olmadıysa gerçektir. Sahtesinde ise yapışkan olur, tuttuğunuzda parmağınızın izi kalır.